hampaiden valkaisu - tehovalkaisu

Hampaiden tehovalkaisu kirkastaa hampaat 45 minuutissa. Tehovalkaisu on tarkoitettu vähäisten tummentumien poistoon ja valkaisun ylläpitohoidoksi. Teknisiltä ominaisuuksiltaan tehovalkaisu vastaa kristallivalkaisua, mutta hoitoaika on lyhyempi ja vaalennustulos maltillisempi. Jos haluat tehostaa vaalennusta, niin hoito voidaan toistaa melko pian ensimmäisen kerran jälkeen.

hampaiden tehovalkaisu toimenpiteenä

Tehovalkaisussa, ennen varsinaista valkaisua, tehdään pinnallisten värjäytyminen poisto, eli ns. pastapuhdistus. Tehovalkaisuaineeseen on lisätty myös hoitoaineita, jotka estävät vihlontaa ja vain noin viidellä prosentilla hoidon käyttäjistä ilmenee vihlontaa muutaman päivän ajan hampaiden valkaisun jälkeen. Pinnallisten värjäytymien poiston jälkeen suuhun asetetaan suoja, eli suun aukipitäjä, johon hampaat purraan yhteen. Se estää vaalennusaineen pääsyn huuliin tai kieleen. Lisäksi ikenet ja limakalvot suojataan valokovetteisella suoja-aineella niin, että vetyperoksidigeeli jää ainoastaan hampaiden pinnalle.

Tämän jälkeen hampaan pinnalle levitetään valkaisugeeli ja hampaisiin ohjataan plasmavalo "kristallipallukan" kautta. Tehovalkaisussa hampaiden valkaisuaine saa vaikuttaa 40 minuutin ajan. Siinä käytettävä hampaiden valkaisuaine, vetyperoksidi, menee hampaiden rakenteeseen hampaassa olevien pienten kanavien kautta ja vaalentaa hammasta turvallisesti hampaan kiilteen ja hammasluun kautta. Mitään kipua tai muuta epämiellyttävää hoidossa ei ole, ja aika kuluu yllättävänkin nopeasti. Kuuntelet musiikkia ja rentoudut hoidon ajan, jonka jälkeen hampaat hohtavat vaaleimpina! Eli koko hoitokäynti kestää yhteensä noin tunnin. Hoidon jälkeen loppupäivä on syytä olla varovainen värillisten ja värjäävien ruokien ja juomien kanssa. Seuraavana päivänä hampaan rakenne on jo täysin ennallaan, tosin selkeästi vaaleampana.