hampaiden valkaisu - kristallivalkaisu

Hampaiden valkaisu tunnissa! Hampaiden kristallivalkaisu tehokkaalla vetyperoksidi-valkaisuaineella ja vain harvoin voi olla jälkivihlontaa. Valkaisevan erikoisgeelin ja plasmavalon avulla voidaan palauttaa hampaittesi oma valkeusaste vuosien aikana syntyneiden tummentumien ja värjäytymien takaa.

Etuna aiempiin menetelmiin on nopeus - uusimman hoitotekniikan avulla valkoinen hymy loihditaan esiin jopa yhdessä tunnissa. Bocca toi ensimmäisenä Suomeen uuden ns. plasmavalovalkaisuhoidon, joka soveltuu niin ruoan, lääkeaineiden ja tupakan aiheuttamien kuin myös iän mukanaan tuoman keltaisuuden poistoon. Hoito tepsii myös epämiellyttävään synnynnäiseen hampaiden keltaisuuteen.

Hoito on periaatteeltaan hyvin yksinkertainen, eli se perustuu auringonvalonvalkaisevaan vaikutukseen. Auringon sijasta hoidossa käytetään erikoisvalolähdettä, jonka valossa ei ole haitallisia ultraviolettisäteitä. Lamppu toimii valon sinivihreässä spektrissä, joka on turvallinen niin hammaskiilteelle, ikenille kuin muillekin pehmytkudoksille. Lisäksi hoidossa käytetään geeliä, jonka vaikuttava aine on vetyperoksidi. Vetyperoksidikaan ei pääse vahingoittamaan ikeniä, koska ne suojataan hoidon ajaksi huolellisesti.

Hampaiden valkaisu Helsinki - Bocca
Hampaiden kristallivalkaisu - Bocca

Hampaiden kristallivalkaisu toimenpiteenä

Kristallivalkaisussa, ennen varsinaista valkaisua, tehdään pinnallisten värjäytyminen poisto, eli ns. pastapuhdistus. Kristallivalkaisuaineeseen on lisätty myös hoitoaineita, jotka estävät vihlontaa ja vain noin viidellä prosentilla hoidon käyttäjistä ilmenee vihlontaa muutaman päivän ajan hampaiden valkaisun jälkeen. Pinnallisten värjäytymien poiston jälkeen suuhun asetetaan suoja, eli suun aukipitäjä, johon hampaat purraan yhteen. Se estää vaalennusaineen pääsyn huuliin tai kieleen. Lisäksi ikenet ja limakalvot suojataan valokovetteisella suoja-aineella niin, että vetyperoksidigeeli jää ainoastaan hampaiden pinnalle.

Tämän jälkeen hampaan pinnalle levitetään valkaisugeeli ja hampaisiin ohjataan plasmavalo "kristallipallukan" kautta. Kristallivalkaisussa hampaiden valkaisuaine saa vaikuttaa tunnin ajan. Siinä käytettävä hampaiden valkaisuaine, vetyperoksidi, menee hampaiden rakenteeseen hampaassa olevien pienten kanavien kautta ja vaalentaa hammasta turvallisesti hampaan kiilteen ja hammasluun kautta. Mitään kipua tai muuta epämiellyttävää hoidossa ei ole, ja aika kuluu yllättävänkin nopeasti. Kuuntelet musiikkia ja rentoudut tunnin ajan, jonka jälkeen hampaat hohtavat huomattavasti vaaleimpina! Eli koko hoitokäynti kestää yhteensä noin puolitoista tuntia. Hoidon jälkeen loppupäivä on syytä olla varovainen värillisten ja värjäävien ruokien ja juomien kanssa. Seuraavana päivänä hampaan rakenne on jo täysin ennallaan, tosin selkeästi vaaleampana.